Συχνές ερωτήσεις

Γιατί πρέπει η επιχείρηση μου να έχει ιστοσελίδα;

Στο σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου, είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση να επιβάλλεται πλέον και να έχει μια δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο. Με την έκρηξη της ευρυζωνικότητας, οι καταναλωτές ολοένα τείνουν να αναζητούν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν μέσω internet, πριν προχωρήσουν στο επόμενο βήμα των αγορών τους.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται τη αύξηση του αγοραστικού σας κοινού, καθώς δεν υπάρχουν σύνορα στο internet, αλλά και την παράλληλη αύξηση των κερδών σας. 

Τι είναι το domain name;

To domain name είναι η ταυτότητα της ιστοσελίδας μας στο διαδίκτυο, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για να προσεγγίσουμε πελάτες, να παρουσιάσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να προβληθούμε σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Το domain name, προσδιορίζεται πάντα από μία κατάληξη που χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο την "περιοχή" του δικτύου στην οποία ανήκουμε.

Παράδειγμα, για τον ελλαδικό χώρο φροντίζουμε να έχουμε κατάληξη ".gr". Έτσι ένα domain name θα έχει την μορφή mycompany.gr. Για site που απευθυνονται σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό, πέραν των συνόρων ενός συγκεκριμένου κράτους, επιλέγουμε καταλήξεις όπως ".com" ή ".net", το οποίο θα βοηθήσει στην προώθηση της ιστοσελίδας μας παγκοσμίως.

Η τελική μορφή που θα εμφανίζεται στη διεύθυνση της σελίδας περιήγησης μας, θα είναι www.mycompany.gr

Τι είναι το web hosting;

Web Hosting είναι ο χώρος όπου είναι αποθηκευμένη η ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο. Εμείς αναλαμβάνουμε να τοποθετήσουμε / φιλοξενήσουμε τη σελίδα σας, σε δικούς μας αξιόπιστους server στο εξωτερικό και έτσι και εσείς και οι χρήστες της ιστοσελίδας σας θα έχουν πρόσβαση σε αυτή, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο. 

Αν έχετε ήδη ιστοσελίδα, μεταφέρετέ τη σε εμάς και επωφεληθείτε από την προνομιακή φιλοξενία που σας προσφέρουμε αποκτώντας ποιοτικές υπηρεσίες σε πολύ χαμηλότερη τιμή!

Πόσο θα κοστίσει η κατασκευή της ιστοσελίδας μου;

Στη NorthWeb κατανοούμε ότι η επιχειρηματικότητα περνάει μια δύσκολη περίοδο. Γι' αυτό και σας προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Το κόστος για την κατασκευή μιας πλήρως λειτουργικής και δυναμικής ιστοσελίδας ξεκινάει από μόλις 250,00 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιπρόσθετες λειτουργίες που επιθυμείτε να συμπεριλάβετε.Χρησιμοποιήστε το online εργαλείο υπολογισμού προσφοράς για να δείτε άμεσα το κόστος της ιστοσελίδας σας.

Κάντε κλίκ εδώ --> http://www.northweb.gr/offer

Με τι ποσό επιβαρύνεται η ιστοσελίδα μου κάθε χρόνο;

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας επιβαρύνεται ετησίως με ένα ποσό το οποίο περιλαμβάνει το όνομα της ιστοσελίδας σας (domain name) και τη φιλοξενία της ιστοσελίδα σας (web hosting). H NORTHWEB, γνωρίζοντας τις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία για φτηνές, αλλά ποιοτικές λύσεις, σας αφήνει να επιλέξετε ανάμεσα απο 3 διαφορετικά πακέτα φιλοξενίας, με αρχική τιμή από 49€/ έτος. 

Έχω ήδη ιστοσελίδα, μπορώ να τη μεταφέρω στη NORTHWEB;

Φυσικά, καθώς οι υπηρεσίες της NORTHWEB, αλλά και οι τιμές μας, ισχύουν ακόμη και για όσους θέλουν να μεταφέρουν τη σελίδα τους στους αξιόπιστους servers μας. 

Επιπλέον, η NORTHWEB, κάνει ένα βήμα πιο μπροστά, αφού εντελώς δωρεάν, μπορεί να σας επισημάνει και να σας συμβουλέψει για τυχόν αλλαγές που ενδεικνύονται για την ιστοσελίδας σας, ώστε να γίνει πιο προσιτή και δημοφιλής στο ευρύ κοινό του διαδικτύου. 

Τι είναι το web marketing;

Το Web Marketing είναι το σύνολο των προωθητικών ενεργειών που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο με σκοπό την προβολή της ιστοσελίδας σας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό. Διέπεται από όλους τους βασικούς νόμους του marketing, αλλά έχει αρκετές διαφορές στις τεχνικές και τα μέσα δράσης.

Οι διαδικασίες έρευνας, στρατηγικής και δράσης ισχύουν και στο χώρο του διαδικτύου, όμως χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις σε όλη τη διαδικασία προκειμένου να έχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Το web-marketing περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση περιεχομένου ως προς τις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization / SEO). Το SEO, είναι η θεμέλιος λίθος για κάθε επιτυχημένο site, καθώς περιλαμβάνει εκείνες ακριβώς τις λέξεις κλειδιά, που χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου, ώστε να εντοπίσουν και να λάβουν όσον τον δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για ένα προϊον ή μία υπηρεσία. Με τις σωστές λέξεις-κλειδιά, η ιστοσελίδα σας μπορεί να βρεθεί στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης. 

Το Web Marketing μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και επι πληρωμή διαφημίσεις σε άλλα website ή μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν κάποιος χρησιμοποιήσει το google ως μηχανή αναζήτησης για να βρει πληροφορίες σχετικές μια λέξη-κλειδί που σας αντιπροσωπεύει, θα εμφανίζεται στα δεξιά της οθόνης του διαφήμιση με τις υπηρεσίες ή τα προιόντα σας. Η υπηρεσία αυτή έχει προκαθορισμένο κόστος απο την αρχή που θα το επιλέξετε και για κάθε κλικ που θα πραγματοποιείται, αφαιρείται ένα μικρό ποσό απο το σύνολο των χρημάτων που έχετε διαθέσει. 

Ένας επίσης σημαντικός τρόπος προώθησης της ιστοσελίδας σας, είναι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας και έτσι οι φίλοι σας, οι συνεργάτες σας, αλλά και οι φίλοι αυτών να δουν το εύρος των προϊόντων ή και των υπηρεσιών σας, αλλά και να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην προώθηση της επιχείρησής σας.

Πώς θα παρακολουθώ στατιστικά για την ιστοσελίδα μου;

Με κάθε ιστοσελίδα που ολοκληρώνεται απο την NORTHWEB, σας δίνουμε παράλληλα και έναν λογαριασμό στο Google Analytics, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. 

Η μέθοδος είναι πολύ απλή, αφού μπορείτε να δείτε τους μοναδικούς σας επισκέπτες στο σύνολο τους, το σύνολο των καθημερινών επισκεπτών σας, αλλά και την χώρα/πόλη προέλευσης τους. Παράλληλα μπορείτε να ελέγχετε τις "λέξεις κλειδιά" που έχουν χρησιμοποιήσει οι επισκέπτες σας, ώστε έτσι θα έχετε μία πλήρη εικόνα για το προϊόν ή την υπηρεσία, που τους ενδιαφέρει περισσότερο.