Συχνές ερωτήσεις

Ποια πλατφόρμα χρησιμοποιείτε για την κατασκευή των ιστοσελίδων;

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά την πλατφόρμα κατασκευής και διαχείρισης ιστότοπων eShopRobot, που είναι ένα cloud λογισμικό που έχει αναπτύξει εξολοκλήρου η εταιρεία μας. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μπορει να είναι διαθεσιμο σε ελαχιστο χρόνο, ακόμα και εντός μιας ημέρας, έτοιμο για να αρχίσετε να το διαχειρίζεστε και να καταχωρήσετε τα προϊόντα σας, καθως δεν υπαρχουν χρονοβόρες και περίπλοκες διαδικασιες εγκαταστασης και παραμετροποίησης.

Υπάρχει περιοδικό κόστος για τη φιλοξενίας της ιστοσελίδας;

Ναι, χρεώνεστε περιοδικά για τις δυνατότητες διαχείρισης που σας παρέχει η πλατφόρμα καθώς και για τη συντήρηση της ιστοσελίδας σας. Αυτή περιλαμβάνει τη φιλοξενία, τις αυτόματες αναβαθμίσεις που συχνά γίνονται, την επίλυση τυχόν τεχνικών προβλημάτων, καθώς και το domain name, εφοσον το διαχειριζόμαστε εμεις. Δεν χρεώνουμε καμία προμήθεια επί των πωλήσεων που πραγματοποιούνται μέσα από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Μπορώ να μετακινήσω την ιστοσελίδα μου ώστε να λειτουργεί σε άλλο πάροχο ή server;

Οχι, αυτό δεν είναι τεχνικά εφικτό καθως οι ιστοσελίδες είναι μέρος του cloud, αποθηκευονται σε βάση δεδομένων ως πληροφορίες και δεν υπάρχουν αρχεία ώστε να εξαχθούν. Επιπλέον το eShopRobot είναι μια πλατφόρμα κλείστου κώδικα και δεν διανέμεται με κανένα τρόπο, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε άλλους servers. Μπορείτε όμως να ζητήσετε να γίνει εξαγωγή των δεδομένων σας σε κάποια γνωσή μορφή αρχείου (xlsx, json, κτλ)

Πώς μπορούν να πληρώνουν οι πελάτες μου;

Μπορείτε να επίλεξετε τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής που θα εμφανίζονται όταν οι πελάτες σας ολοκληρώνουν μια παραγγελία στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ανάμεσα από

  • ηλεκτρονικές online πληρωμές με χρέωση της πιστωτικής/χρεωστικής τους κάρτας
  • με αντικαταβολή κατά την παραλαβή των προϊόντων στον χώρο τους
  • στα καταστήματά σας κατά την παραλαβή της παραγγελίας τους
  • με κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Το διαχειριστικό περιβάλλον σας παρέχει τη δυνατότητα να καταχωρείτε χειροκίνητα τις μη ηλεκτρονικές πληρωμές, ώστε να έχετε την πλήρη εικόνα των εσόδων και των ανεξόφλητων υπολοίπων των πελατών σας.

Πώς μπορώ να δέχομαι ηλεκτρονικές πληρωμές;

Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό στους υποστηριζόμενους παρόχους ηλεκτρονικών πληρωμών (PayPal Business, Viva Wallet), εφόσον δεν έχετε, και να ακολουθήσετε τις οδηγίες τους. Στη συνέχεια θα σας ζητήσουμε να καταχωρήσετε κάποια κλειδιά στο διαχειριστικό πρειβάλλον και θα είστε έτοιμοι να δεχτείτε ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ποιες γλώσσες υποστηρίζει η πλατφόρμα;

Αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται πλήρως τα ελληνικά και τα αγγλικά και μερικώς τα γερμανικά και τα ρωσικά. Έπιπλέον γλώσσες θα γίνονται διαθέσιμες ανάλογα με την ζήτηση. Μπορείτε όμως να καταχωρήσετε τα κείμενα σας σε όποια γλώσσα θέλετε και να ορίσετε τα αγγλικά ως κύρια γλώσσα, ώστε να εμφανιζονται τα αγγλικά όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη μετάφραση στα λεκτικά της πλατφόρμας. 

Μπορώ να αλλάζω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου χωρίς τη δική σας παρέμβαση;

Φυσικά! Ο επεξεργαστής ιστότοπων και το διαχειριστικό περιβάλλον σας επιτρέπουν να κάνετε πολύ εύκολα ό,τι αλλαγές θέλετε. Αν το επιθυμείτε μπορείτε ακόμα και να σχεδιάσετε ολόκληρο τον ιστότοπο μόνοι σας. Ξεκινήστε μια δωρεάν δοκιμή στο eShopRobot!